Военните в Азербайджан обявиха антитерористични операции в спорния регион Нагорни Карабах,

...
Военните в Азербайджан обявиха антитерористични операции в спорния регион Нагорни Карабах,
Коментари Харесай

Азербайджан обяви, че започва антитерористични операции в Нагорни Карабах

Военните в Азербайджан обявиха  " антитерористични " интервенции в противоречивия район Нагорни Карабах, който е част от територията на страната, само че е обитаем най-вече с арменци.

Азерските управляващи настояват, че употребяват високоточни оръжия за интервенцията, а нейната цел е " да ограничи огромни провокации " в района, откакто арменските сили редовно атакували позиции на армията на Азербайджан. От Ереван отхвърлят това.

Твърди се и за основани филантропични коридори за евакуация на цивилни, в това число през Лачинския кулоар, който води към Армения. На фрагменти в обществените мрежи се чуват сирени за въздушна паника и гърмежи в столицата на непризнатата република - Степанакерт.

Съобщава се и за спирания на интернета. От Азербайджан приканиха за разформироване на локалната власт. Това не е първата сходна ескалация в Нагорни Карабах - през 2020 година се стигна до конфликти сред Армения и Азербайджан още веднъж поради контрола над района. Тогава Русия взе участие в съглашението за прекъсване на огъня и разположи 2000 миротворци. Междувременно от Нагорни Карабах упрекнаха Баку, че нарушава подписаното по-рано помирение.

От Москва още веднъж приканиха двете страни да се придържат към него.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР